Житомирщина
Online Translate
Банери
banner
Статистика сайта


Відвідувачі за останні 24 години















Андрушівчани — мусимо бути ощадливими

Кожен з нас, незважаючи на розмір гаманця, останнім часом відчув на собі підступність фінансової кризи. Та передусім відчуває і реагує на такі зміни звичайнісінький покупець, купівельна спроможність якого є індикатором споживчого ринку.
Ті, хто віддавав перевагу комфортним умовам супермаркетів, стали не гостями, а постійними клієнтами на ринках. А покупці останніх зменшують кількість відвідувань і покупок на них. Придбання товарів не першої необхідності відкладається до кращих часів. І хоч до яких хитрих рекламних трюків не вдаються виробники й продавці дорогих товарів (як-то побутової техніки, автомобілів), з розкруткою продажу, очевидно, доведеться зачекати. В сім’ях середнього класу в моді ощадливість.
Це й не дивно, адже споживач залишився незахищеним. Але ж саме він є фігурою номер один на ринку і з ним треба рахуватися. До того нещедрий «споживчий кошик», позиції якого не переглядали з 2000 року, за нинішніх умов схуд іще більше. Звичайно, повного затишшя у продовольчій торгівлі не настане. Але як людині вкластися у суму прожиткового мінімуму? Нині основні соціальні й демографічні групи населення мають прожити на мінімальну зарплатню. Яким чином? У кожного власний секрет…
Здавалося б, рецепт українського борщу за вмістом необхідних складових однаковий. Проте вартість його основних компонентів суттєво різниться. Приміром, на Андрушівщині, щоб приготувати борщ з м’ясом, слід розраховувати на такі ціни (за кілограм): картопля — 2 грн., капуста — 1,5 грн., столовий буряк — 1,7 грн, морква — 2 грн., цибуля — 1,5 грн., свинина — 45 грн., яловичина — 46-50 грн. Отож ми повинні правильно оцінити свої фінансові можливості, перш ніж приступити до приготування борщу, а, головне, навчитися вести домашнє господарство ощадливо.

Ольга Мельник
Новини Андрушівщини

Банери
banner
website 10 из 10 на основе 58 оценок. 38 пользовательских отзывов.